Märkesförsäkring bara för Volkswagen Transportbilar


Vanliga frågor och svar

Här har vi besvarat några av dom vanligaste frågorna som ställs till oss. Hittar du inte svaret på din fråga är du välkommen att kontakta kundservice så hjälper vi dig.

Frågor om betalning

På vilket sätt vill du betala din försäkring, välj det som passar dig bäst.

Frågor om försäkring

Vad ingår i försäkringen? Finns det något som är extra viktigt att tänka på?

Frågor om skador

Hur Hur gäller försäkringen vid en skada och hur går skadehanteringen till?

Vad ska jag göra när bilen är såld?

Vi får automatiskt ett meddelande om att ägarbyte har skett när Transportstyrelsen har registrerat ägarbytet. Vi tar bort försäkringen från det datum som ägarbytet registrerades. Det är bra om du ringer oss när bilen är såld så att vi kan ordna med återbetalning av pengar om det skulle bli aktuellt.

När kan jag byta bolag?

Du kan byta till oss när din bilförsäkring har årsförfallodag hos det andra försäkringsbolaget. Vilket datum det är står i försäkringsbrevet. Vi kan hjälpa dig att säga upp försäkringen i det andra bolaget. Givetvis är det samma regler om du vill lämna oss. Men vi tycker att det är tråkigt om du gör det.

Behöver jag tänka på något när jag ska bila utomlands?

Ja, när du reser utanför Sverige finns det några saker som du behöver tänka på. Vi rekommenderar dig att alltid ha med dig ett giltigt Grönt Kort på resan, det beställer du som kund helt kostnadsfritt hos oss, kika under Tips och Råd.